eDijaspora

Dobro došli na servis registar dijaspore


REGISTAR DIJASPORE - eDIJASPORA

Registar dijaspore – eDijaspora predstavlja elektronski obrazac za registraciju iseljeništva općine Zavidovići, radi formioranja baze podataka dijaspore.

Baza podataka eDijaspora projekat koji je pokrenut u saradnji i uz finansijsku podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, kao dio projekta „Korištenje potencijala bosanskohercegovačkog iseljeništva za razvoj lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini“.

Registar dijaspore - eDijaspora omogućava mapiranje iseljeništva općine Zavidovići te stvaranje pretpostavki za intenziviranje i podizanje komunikacije sa iseljeništvom na viši nivo.

Ovaj regiostar sadrži sve relevantne podatke kao što su: obrazovna i dobna struktura, ekonomski profil, spolna podjela, organiziranost u razne organizacije iseljeništva, motiviranost za učešće u razvojnim procesima matične lokalne zajednice itd.

Cilj ove baza podataka je stvaranje preduslova za kreiranje učinkovitih politika i programa za iskorištenje razvojnog potencijala iseljeništva općine Zavidovići

Razlozi za kreiranje beze podtaka eDijaspora su prepoznavanje i želja za korištenjem razvojnog potencijala iseljeništva, čiji doprinos može biti ekonomski, intelektualni, politički, humanitarni, te u vidu socijalnog kapitala,kao i jačanje kapaciteta lokalne zajednice za saradnju sa iseljeništvom.

Registracija korisnika
PODACI O PORIJEKLU

ZANIMANJE I SOCIJALNE MREŽE
PODACI O PREBIVALIŠTU U INOSTRANSTVU

Polja označena * su obavezna.

Uslovi korištenja

Osoba koja popuni ovaj obrazac, izjavljuje da je slobodno, dobrovoljno i iskreno dala svoje podatke u svrhu povezivanja sa Općinom Zavidovići. Općina se obavezuje da će podatke dobijene od osoba koje popune formular, čuvati i koristiti u svrhu kreiranja baze podatak građanja koji trenutno borave u inostranstvu. Također, podaci će se koristiti u stvrhu povezivanja i informisanja sa općinom Zavidovići.

Osobe koje popune formular ostvaruju pravo pristupa, ispravke ili poništenja prikupljenih podataka. To se može učiniti ukoliko sa registrovane email adrese pošaljete zahtjev za ispravku/brisanje na email maticni.ured@zavidovici.com.ba.